Kategorier
Blandat

Inbjudan till kulturutflykt för Vingens medlemmar 13 juni

Till Vingens medlemmar

Här kommer en inbjudan till årets kulturutflykt för Vingens medlemmar.

Årets kulturutflykt går till Göteborgs konstmuseum den 13 juni där vi besöker utställningen Den underbara färgen. Göteborgskolorismen i nytt ljus. Det är första gången sedan 1980-talet som Göteborgs konstmuseum visar en större utställning med göteborgskoloristerna. Dessutom gör den det med ett nytt perspektiv på en konstriktning vars historieskrivning präglats starkt av föråldrade personbiografiska tolkningar.
Utställningen presenterar ett större urval göteborgskolorister än den kärntrupp som tidigare fått mest uppmärksamhet. De mest kända namnen samsas med en rad andra tidigare förbisedda men inspirerande konstnärskap, inte minst de kvinnliga pionjärerna. Dessutom visas såväl föregångare som efterföljare för att understryka kontinuiteten i det koloristiska måleriet på västkusten. Utställningen innehåller även verk av danska och norska kolorister, vilka utgjort förebilder för och paralleller till göteborgskoloristerna. Därmed sätts riktningen in i ett skandinaviskt sammanhang (Text från Konstmuseets hemsida).

Den 13 juni har man en öppen visning kl 14. Vi träffas utanför entrén 13.45 och deltar sedan i visningen. Entréavgiften på 65 kr bjuder Vingen på.

Efter att vi sett utställningen vore det trevligt med en gemensam fika på museets uteservering för de som så önskar.

Anmälan till mona.fransehn@vingen-kultur.se senast 10 juni.

Välkomna!

Styrelsen

Mona Franséhn

ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *